Tømrer Horsens
Indhent tilbud

Pas på dine vinduer og døre – giv dem et tjek

Vores vinduer og døre bliver udsat for utrolig mange ting gennem årene, der uundgåeligt medfører slitage og skader, og derfor er løbende vedligeholdelse enormt vigtigt, hvis dine døre og vinduer skal virke i mange år.

 

Hvorfor bliver vores døre og vinduer slidte?

Det er umuligt at undgå slitage og skader på vores døre og vinduer, uanset hvor dyre de har været, og hvor meget vi passer på dem. Hver dag udsættes de nemlig for en række faktorer, som med tiden vil medføre skader og slitager som et løst håndtag, råddent træ og lignende. Vores døre og vinduer bliver hver dag åbnet og lukket utallige gange og døre ud til, såsom hoveddøre og altandøre, samt vinduer udsættes for vind og vejr, som bekendt kan være ret barsk i Danmark. Derfor er det vigtigt, at du jævnligt – gerne en gang om året, giver dine vinduer og døre et tjek, for at komme eventuelle skader i forkøbet eller få dem repareret hurtigst muligt.

Tjek for slitage og skader

Hvis du sørger for at tjekke dine døre og vinduer årligt, undgår du store skader, der kan blive omfattende og dyre at udbedre. Ligesom med alt andet på dit hus, er det billigere at vedligeholde end at udskifte. Når du skal lave gennemgangen, foregår det ved, at du slavisk gennemgår alle døre og vinduer i huset – både udvendigt og indvendigt. Her skal du især holde øje med løstsiddende eller drilske dørhåndtag, råd i træværket eller punkterede vinduer.

Sørg for at reparere eventuelle skader med det samme

Meget vedligeholdelse kræver ikke megen arbejdskraft, og i de fleste tilfælde kan du gøre det selv. Et drilsk dørhåndtag løses ofte ved at stramme skruerne eller udskifte en fjeder, hvilket du kan læse mere om på siden ’Fiks dørhåndtaget’.  Når det kommer til træværket kan vedligeholdelsen ofte klares med en ny omgang træbeskyttelse eller maling, men hvis træet er slidt eller råddent, vil det ofte kræve en udskiftning af træet eller dele af det. Hvis du ikke udskifter råddent træ, risikerer du, at det spreder sig og udvikler sig til svamp, hvilket både er dyrt at udbedre og giver dårligt indeklima.

Få hjælp af en fagmand

Selvom de fleste vedligeholdelsesopgaver og skader kan udføres af alle uden den store faglige viden, er der nogle opgaver, som er bedst at lade fagfolk om. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal vedligeholde eller reparere dine døre og vinduer, så allier dig med en fagmand. T-H Byg kører ud til kunder i hele trekantområdet omkring Horsens og Hedensted, og kører med glæde også ud til dig. Jeg har efterhånden foretaget mange reparationer på - og udskiftninger af diverse døre og vinduer, og kan med garanti også hjælpe dig. Uanset om du søger råd til vedligeholdelse, hjælp til reparationer eller måske helt nye døre og vinduer, står T-H Byg til din rådighed.

Kontakt T-H Byg

Skovhusvej 23
8763 Rask Mølle

Telefon: +45 28 59 43 49
E-mail: jacob.t.h.byg@gmail.com