Tømrer Horsens
Indhent tilbud

Renovering af hus – det skal du være opmærksom på

Ved en husrenovering kan du både forny din bolig, samt forbedre kvaliteten af dit hus og dermed hæve dets værdi. Her kan du læse om de vigtigste tommelfingerregler, inden du går i gang med en husrenovering.

 

Find ud af, hvad der kan lade sig gøre

Det første du skal, når du vælger at renovere dit hus er at finde ud, hvad der overhovedet kan lade sig gøre - både i for hold til din økonomi, formelle krav og rent praktisk. Det er en god idé at have nogle realistiske forestillinger og ønsker, så du ikke ender med at blive skuffet undervejs i renoveringsprocessen. En god måde at komme i gang på er at sætte sig ned og tage en snak med sin mand/kone/familie om, hvad I ønsker, der skal renoveres i jeres bolig. Nogle ønsker en totalrenovering af hele eller store dele af huset, mens andre kun har behov for mindre renoveringer eller ombygning af enkelte rum. Når I har på plads, hvilke dele af huset, der skal renoveres, kan du begynde at undersøge, om jeres ønsker kan realiseres, og hvad det kræver.

Husk byggetilladelse

Det er langt fra alle husrenovering, der kræver byggetilladelse i form af kommunens tilladelse – faktisk er det de allerfærreste. Når det er sagt, er det dog fornuftigt at undersøge, om netop din renovering kræver byggetilladelse, så du ikke ender i en træls situation. Hvis du ændrer drastisk på facaden, tilbygger, sætter kviste på taget eller på anden vis øger antallet af kvadratmeter, skal du altid søge byggetilladelse. Byggetilladelsen søges nemt og hurtigt elektronisk på din kommunes hjemmeside, hvor du skal udfylde nogle skemaer, som kommunen herefter vil gennemgå, før de bekræfter eller afslår din byggetilladelse. Her vil det desuden fremgå, hvis noget, såsom arbejde med kloak og afløb, kræver dokumentation.

Pas på, når du river vægge ned

Mange vælger i forbindelse med en renovering at få revet vægge ned, for at skabe mere luft og plads i boligen. Måske er børnene flyttet hjemmefra eller ned i kælderen, og her har du altså mulighed for at udnytte kvadratmeterne bedre og integrere mere lys i boligen ved at rive vægge ned. Men før du begynder at hamre på og smadre tilfældige vægge, skal du først undersøge, hvilke vægge, der er bærende, da man naturligvis ikke kan banke en bærende væg ned uden konsekvenser. Er du i tvivl om, hvilke vægge, der er bærende, så kontakt altid en fagmand!

Få rådgivning fra en fagmand

Selvom du har en lille gør-det-selv-mand/kvinde i maven, er det altid fornuftigt at rådføre sig med en fagmand, med mindre du er helt sikker på, hvad du laver. Hos T-H byg vil jeg med glæde komme med kyndig rådgivning og give dig et uforpligtende tilbud på dit projekt, hvis du kontakter mig. T-H Byg kan også hjælpe dig med at få et realistisk billede af, hvilke byggeprojekter, der kan realiseres, og hvad det vil koste. 

Husk autoriseret arbejde ved el- og vandinstallationer

Når du skal have renoveret noget, der har betydning for el eller vand, er det vigtigt, at det bliver gjort af en autoriseret fagmand, både for din egen og dit hus skyld, og så du ikke ender med at få kommunen på nakken. Hvis din renovering har betydning for afløb, kloak eller el, skal du altid dokumentere dette overfor din respektive kommune, for at bekræfte, at arbejdet er udført korrekt og af et autoriseret firma.

Kontakt T-H Byg

Skovhusvej 23
8763 Rask Mølle

Telefon: +45 28 59 43 49
E-mail: jacob.t.h.byg@gmail.com