Tømrer Horsens
Indhent tilbud

Tjek taget for utætheder

Hvis dit tag er utæt eller har skader, kan det have fatale konsekvenser, som kan medføre store skader og en tårnhøj regning. Det kan altså betale sig både økonomisk og i forhold til dit indbo at vedligeholde dit tag løbende.

 

Opdag utætheder i taget før det er for sent

Et tag er til af flere årsager; for det første har det til formål at holde os i læ for regn, vind, slud og rusk, og for det andet skal det sørge for, at vores boliger holder i mange, mange år. Hvis du vil undgå skader på dit tag, er det derfor essentielt, at du jævnligt foretager et tagtjek både indvendigt og udvendigt for at komme eventuelle skader i forkøbet. Et utæt tag kan give alvorlige fugtskader og vandskader, som i værste tilfælde kan føre til råd og skimmelsvamp, som ikke blot er dyrt at udbedre, men også medfører dårligt indeklima. Utætheder i tager, der får lov at udvikle sig, har altså både konsekvenser for dit indbo, hvis det bliver beskadiget af fugt eller vand, resten af husets træværk og din økonomi.

Hvorfor kommer der skader på taget?

Der findes mage forskellige tagskader, som alle opstår af forskellige årsager. De typiske tagskader er utætheder i skotrenden, hvor to tagflader mødes, utætheder ved rygningen (toppen af taget), utætheder ved tagfoden og huller eller revner i taget. De typiske årsager til disse tagskader er monteringsfejl, naturlig nedbrydning, dårlig vedligeholdelse eller vind og vejr, der flår i tagstenene og indimellem river dem af. Hvis du har adgang til loftrummet, er det en god idé også at tjekke tagets indvendige tilstand.

Få udbedret skaden med det samme

For at undgå vandskader, der kan føre til råd og svamp, er det vigtigt at du jævnligt tjekker dit tags tilstand. Til at starte med, kan du tjekke dets tilstand indefra, ved at kigge efter fugtskjolder i loftet, som ofte befinder sig i hjørner og samlinger. Hvis du opdager skjolder, er det en indikation på, at taget er utæt. Tjek herefter taget udefra ved at kigge efter løstsiddende tagsten, huller, tagrender og lignende. Du kan tjekke taget udefra ved at stikke hovedet ud af eventuelle loftvinduer, bruge en stige eller kontakte en fagmand.

En fagmand kan hjælpe dig med at gennemgå taget

Løbende vedligeholdelse er nøgleordet, hvis du ønsker at dit tag skal holde i mange år, og det kan derfor godt betale sig at tjekke dit tag løbende. Hvis tagtjek og reparation af tag virker som uoverskuelige opgaver, står T-H Byg til rådighed, og bor du i området omkring Hedensted og Horsens kører jeg med glæde ud til dig. Jeg har stor erfaring med diverse tagreparationer og udbedring af skader, så søger du en pålidelig og dygtig fagmand, er du velkommen til at kontakte mig i dag på 28 59 43 49 eller jacob.t.h.byg@gmail.com.

Kontakt T-H Byg

Skovhusvej 23
8763 Rask Mølle

Telefon: +45 28 59 43 49
E-mail: jacob.t.h.byg@gmail.com