Tømrer Horsens
Indhent tilbud

Driller dørhåndtaget? - Sådan fikser du det

Der findes (næsten) intet mere irriterende end et dørhåndtag, der driller. Du kan måske vende dig til det, og finde ud af hvordan, du skal vinkle det, så det ikke falder ud, men når gæsten pludselig står på toilettet med dørhåndtaget i hånden, er det på tide at gøre noget ved det!

 

Hvorfor går håndtag i stykker?

Vi bruger vores dørhåndtag utallige gange om dagen, hvilket uundgåeligt medfører at håndtaget og træet omkring vil blive slidt med tiden. De fleste af os kender et løstsiddende dørhåndtag, som måske indimellem falder helt af, og det kan der være mange årsager til. Det kan også være, at dørhåndtaget hænger, og lukkefunktionen slet ikke fungerer. I de fleste tilfælde kan du løse problemet helt selv med lidt basisviden og det rette udstyr.

Hvad kan du gøre selv?

Det første du skal gøre er at lokalisere problemet og finde årsagen. Hvis håndtaget hænger, vil det sandsynligvis enten være fordi fjederen er slap eller gået i stykker, eller fordi dørgrebspinden, der forbinder de to dørhåndtag på hver side af døren er slidt. Hvis dørhåndtaget er løst og nemt falder af, skyldes det, at skruerne eller rosetten, som holder håndtaget fast, er løse. Hvis skruerne har været udskiftet flere gange, bliver træet efterhånden ødelagt af de mange huller, hvilket resulterer i at skruerne til sidst ikke kan sidde ordentlig fast, og her kan det være nødvendigt at bruge en filler.  Hvis en stramning af skruerne eller udskiftning af fjeder ikke er løsningen på dit dørproblem, så læs med nedenfor for råd til, hvordan du så løser problemet.

Sørg for at området er rent og tørt

Når du har fundet årsagen til det drilske dørhåndtag, er det vigtigt, at du sørger for at rengøre og tørre området omkring dørhåndtaget. Start med at skrue dørhåndtaget af og fjern derefter splinter, løstsiddende maling, støv og snavs fra hullet, som dørhåndtaget sad i. Brug evt. en hobbykniv til at fjerne splinter, maling og lignende omkring og i hullet og tør efter med en våd klud for at fjerne støv, inden du til sidst tørrer området med et viskestykke eller tør klud.

Den rigtige filler

Efter rengøringen skal du afmontere låsekammeret, så det ikke bliver klistret ind i filleren, som skal erstatte det ødelagte træ. Du kan købe en god filler i ethvert byggemarked, og jeg vil altid anbefale en hurtigttørrende for at forkorte arbejdstiden. De fleste fillere består af to komponenter, som blandes sammen via et blanderør, og så skal du arbejde hurtigt, før det størkner. Hold et stykke pap ind i hullet, hvor låsekammeret sad og fyld derefter hurtigt siderne af hullet med din filler. Lad herefter massen tørre, hvilket kun tager et par minutter, før du skærer det overskydende filler af, så du får en overflade, der er jævn og plan med døren. Til sidst kan du montere låsekammeret og dørhåndtaget igen, og dit dørhåndtag vil endnu engang fungere upåklageligt.

Reparation af dør og døre, der passer perfekt til dit hjem

Hos T-H Byg, står jeg altid til rådighed, hvis opgaven med dørhåndtaget virker uoverskuelig, eller hvis du blot ønsker at spare tiden og få fixet problemet af en uddannet fagmand. T-H Byg har desuden et stort udvalg af kvalitetsdøre, speciallavede døre og håndtag i forskellige designs, som kan tilpasses et hvert hjem uanset stil. Jeg står altid klar med rådgivning eller min værktøjskasse i og omkring Horsens og Hedensted, uanset om du ønsker nye døre til dit hjem, søger råd om vedligeholdelse eller skal have repareret det drilske dørhåndtag. Kontakt mig endelig i dag for et uforpligtende tilbud, eller hvis du vil vide mere på 28 59 43 49 eller jacob.t.h.byg@gmail.com.

Kontakt T-H Byg

Skovhusvej 23
8763 Rask Mølle

Telefon: +45 28 59 43 49
E-mail: jacob.t.h.byg@gmail.com